voor paarden en andere grazers

Gezonde voeding voor dieren is natuurlijk de basis.

Maar omdat gezondheid een individuele aangelegenheid en de dieren meestal niet zelf kunnen zoeken naar wat zij nodig hebben om gezond te blijven zullen we soms de dieren, tijdelijk, moeten ondersteunen. B.v. met aanvullende voeding ook wel supplementen genoemd.

Bio-Ron biedt een assortiment aanvullende voeding die hun werking reeds hebben bewezen.

De aanvullende voeding is allemaal volledig natuurlijk / biologisch en minimaal bewerkt.

Ondersteunen van darmflora

  • Doormiddel van pro- en prebiotische aanvullende voeding kunnen we de darmflora ondersteunen en helpen opbouwen en/of in balans te blijven.
    Bijvoorbeeld bij het omschakelen naar andere voeding, na toedienen van anti-biotica, anti-wormmiddelen en medicijnen, bij mindere kwaliteit voeding, aanhoudende slechte mest, verhuizing / verweiden, stress.

Aanvullende voeding ter ondersteuning van de darmflora

  • Bokashi - ondersteuning spijsvertering en verbeteren darmflora
  • Veendrenk - natuurlijk supplement om de darmslijmvliezen te herstellen en voedingstoffen in een organische vorm aan het dieet toe te voegen.


De praktijk leert dat we de meeste dieren regelmatig, maar gedoseerd, moeten draineren met kruiden en/ of homeopathie om de opgebouwde ballaststoffen af te voeren.
bio-ron_paard_weide_eten16

Voedingssupplementen voor zuivering

  • Moederaarde - bepaalde mineralen, zoals bentonit klei, helpen om afvalstoffen en toxinen te binden en af te voeren en doet een verzuurd darmmilieu meer naar het basische te doen bewegen.


Een goede PH is essentieel om tot een goede darmflora te kunnen komen. Bij voeren van meer dan 1 kg granen corrigeert 1 eetlepel ook de C/P verhouding en voegt bovendien waardevolle sporen elementen zoals mineralen en metalen toe.

Aanvullende voeding extra vitaminen en mineralen

Bio-Chi- bij zuivering hoort ook opbouw, daarvoor heeft een dier voldoende en goed opneembare vitaminen en mineralen nodig om weer in balans te kunnen komen.
 

Uiteraard zitten deze ook volop in onze voeding maar zijn er allerlei omstandigheden dat de dieren het hiermee niet helemaal redden, te denken valt daarbij aan matig tot slecht ruwvoer, stressvolle omstandigheden en bij ziekte.
Bio-Chi bevat naast de waardevolle voedingstoffen ook kruiden en specerijen die de voedsel opname en maag / darm conditie bevorderen.
 

Kortom slechts enkele maar goed en gerichte gedoseerde aanvullende voeding is voldoende om in een wereld vol belastende invloeden gezondheid te behouden of/en definitief uit een proces van ziekte te geraken.

© 2012 - 2023 Tis Zoals Tis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel