Qaia Aqua

Vorige Artikel 2 van 5 Volgende
€ 1.070,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 10 dagen.

Inbouwtype Vitalisator

Hoogenergetische watervitalisator voor bevestiging centraal in de waterleiding

Inbouwtype: type 1/2" diameter Diameter hoofdleiding: 15 mm Capaciteit liter/minuut: ca. 24

Inbouwtype: type 3/4" diameter Diameter hoofdleiding: 22 mm Capaciteit liter/minuut: ca. 50  

Inbouwtype: type 1" diameter Diameter hoofdleiding: 28 mm Capaciteit liter/minuut: ca. 75

 

Werkingsprincipe: werveling en resonantie (ruim 37.000 Bovis)

Levering incl. knelfittingen.


De watervitalisator kan met behulp van knelfittingen eenvoudig gemonteerd worden in de hoofdwaterleiding achter de watermeter.
Het inbouwtype vitalisator is een hoogenergetische watervitalisator die centraal wordt ingebouwd in de hoofdwaterleiding achter de hoofdkraan en watermeter, maar voor het punt waar de leiding zich splitst naar de verschillende afdelingen, zoals keuken, badkamer, toilet, buitenkraan etc.
Als deze vitalisator wordt toegepast komt uit iedere kraan die op uw waterleiding is aangesloten gevitaliseerd water.
Als U hier voor kiest behoeft u geen andere kraanvitalisatoren meer aan te sluiten omdat al u water in huis op een centraal punt wordt gevitaliseerd.
Alle voordelen, van drinken tot baden, levensduur van uw apparatuur (geen kalkafzetting in de wasmachine, uw warmwatervoorziening etc. ), minder was- en schoonmaakmiddelen en makkelijker schoonmaken van toilet (kalkrijke gebieden !) etc, de tuin, de dieren, dat alles realiseert u dan met één vitalisator.

U heeft er geen omkijken meer naar.

De hoogenergetische werking van het inbouwtype zorgt ervoor dat u een heel krachtig en stabiel water verkrijgt, dat wil zeggen dat de energetische kwaliteit gehandhaafd blijft als dit water nog een afstand moet overbruggen in de waterleiding en/of nog enige tijd (dagen ) in de leiding verblijft.
Het is dus ook mogelijk dit type bij de centrale invoer van de waterleiding van een woonoord plus stalcomplexen toe te passen.

Levering incl. knelfittingen. De watervitalisator kan met behulp van knelfittingen eenvoudig gemonteerd worden in de hoofdwaterleiding achter de watermeter.

Het inbouwtype vitalisator is een hoogenergetische watervitalisator die centraal wordt ingebouwd in de hoofdwaterleiding achter de hoofdkraan en watermeter, maar voor het punt waar de leiding zich splitst naar de verschillende afdelingen, zoals keuken, badkamer, toilet, buitenkraan etc.

Als deze vitalisator wordt toegepast komt uit iedere kraan die op uw waterleiding is aangesloten gevitaliseerd water. Als U hier voor kiest behoeft u geen andere kraanvitalisatoren meer aan te sluiten omdat al u water in huis op een centraal punt wordt gevitaliseerd. Alle voordelen, van drinken tot baden, levensduur van uw apparatuur (geen kalkafzetting in de wasmachine, uw warmwatervoorziening etc. ), minder was- en schoonmaakmiddelen en makkelijker schoonmaken van toilet (kalkrijke gebieden !) etc, de tuin, de dieren, dat alles realiseert u dan met één vitalisator. U heeft er geen omkijken meer naar.

De hoogenergetische werking van het inbouwtype zorgt ervoor dat u een heel krachtig en stabiel water verkrijgt, dat wil zeggen dat de energetische kwaliteit gehandhaafd blijft als dit water nog een afstand moet overbruggen in de waterleiding en/of nog enige tijd (dagen ) in de leiding verblijft. Het is dus ook mogelijk dit type bij de centrale invoer van de waterleiding van een woonoord met daarin meerdere appartementen of in een flatgebouw toe te passen.

De keuze van het type wordt in principe bepaald door de diameter van de waterleiding in het centrale gedeelte voordat de leiding zich splitst. Gebruikelijk in Nederland zijn de diameters van 15mm en 22 mm, terwijl voor grote panden zoals boerderijen, grachtenhuizen etc. de leidingdiameter van 28 mm kan zijn toegepast. Deze leidingdiameter is bepalend voor de hoeveelheid water die gelijktijdig afgetapt kan worden, anders gezegd: het aantal kranen dat u open kan zetten zonder dat u drukverlies krijgt. - het bekende verschijnsel van de koude douche als de keukenkraan wordt opengezet. ( Dit is natuurljk mede afhankelijk van de waterleidingdruk ). Als de goede grootte inbouwvitalisator gekozen wordt bij de bijbehorende leidingdiameter, dan is de capaciteit van de vitalisator ruim voldoende om de hoeveelheid water die daar doorheen kan stromen volledig te vitaliseren, zonder dat dit drukverlies tot gevolg heeft.

Het is niet standaard te zeggen welke diameter van de waterleiding is toegepast. Er zijn kleine huizen met 22 mm, en er zijn grote huizen met 15 mm. In verband met een andere verhouding tussen materiaalprijs- en arbeidsloon en de wens op meer comfort ( op meer plaatsen water en een krachtige douche ) wordt steeds meer standaard de leiding van diameter 22 mm toegepast.

Er zijn twee situaties waarin kan worden afgeweken van de keuze van het type vitalisator behorende bij de leidingdiameter.

 

1) In een eenpersoonshuishouden is bij een 22 mm leiding de vitalisator van een ½ inch (voor een 15 mm leiding) voldoende omdat nooit meer dan twee kranen openstaan (met voor iedere kraangebruik 10 - 13 liter per minuut). U kiest dan het kleinere type en wij leveren er twee aangepast knelfittingen (22mm/ ½ inch) bij zodat het rechtstreeks in de leiding gemonteerd kan worden. Als het in de toekomst toch een meerpersoonshuishuiding wordt of u gaat een verdieping verhuren, dan is het natuurlijk raadzaam het type te kiezen overeenkomstig de leidingdiameter.

 

2) In een (toekomstig-) meerpersoonshuishouden kan het overwogen worden bij een 15 mm leiding toch een groter type (22 mm) te kiezen. Probeert u hierbij voorruit te denken (bv een toekomstige verbouwing/aanpassing van de leiding in een groter huis waarin toch van vroeger de 15 mm leiding is toegepast; of... als u gaat verhuizen denkt u dan aan een grotere woning?, want als u verhuist kunt u de watervitalisator heel eenvoudig demonteren en meeverhuizen). Ook bij deze keuze leveren we aangepaste knelfittingen (15 mm/ 3/4 inch).

© 2012 - 2021 Tis Zoals Tis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel